VELİLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU: BAKANIMIZIN AÇIKLAMALARI

VELİLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU: BAKANIMIZIN AÇIKLAMALARI

Corona virüs toplantısının ardından ilk, orta ve lise eğitimi veren okullar 16 Mart'tan itibaren bir hafta tatil edildiğini, 23 Mart'tan itibaren de 1 hafta da uzaktan eğitim alınacağını açıklandı. Haberin detaylarını Sayın Bakanımız Ziya Selçuk'tan aktarıyoruz.

Okul Web Komisyonu

13.03.2020 256

*Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Açıklamaları:*

-Nisandaki ara tatil öne alınarak 2 hafta tatil ilan edildi. Öğretmenler de okula gelmeyecek ancak acil durumlarda çağrılma ihtimaline karşı bulundukları şehri terk etmeyeceklerdir.
-ilk 1 hafta öğrenciler dinlenecek.
-Uzaktan Öğrenme Sistemi ilk kez uygulanacak ve tatilin 2. Haftası yani 23 Martta uzaktan eğitim başlayacak. Uzaktan Eğitim EBA aracılığı ile yapılacak.
-Her sınıf düzeyinde yeni ders programları hazırlanacak ve yeni Haftalık ders programı en kısa zamanda eba.gov.tr üzerinden duyurulacak.
-Okullar açıldığı zaman gerekirse yüz yüze telafi eğitimleri yapılacak.
-Uzaktan eğitim için EBA'ya alternatif televizyon internet vb. yöntemler de uygulanacak.
-Ders Programları yarım gün ya da tam gün yapılabilecek. Tüm altyapı hazırlıkları hazır, eba.gov.tr üzerinden duyurulacak.
-YKS ve LGS hazırlıkları EBA üzerinden özel programlarla devam edecek.
-EBA'ya ücretsiz erişim sağlanıyor. Tüm veliler ve öğrenciler cep telefonlarına EBA'yı indirerek aylık 3 GB'a kadar ücretsiz erişimi sağlamaları gerekiyor.
-EBA'da öğretmenler öğrencileri ve sınıfları ile kendi gruplarını oluşturarak öğrencilere ödev gönderebilecek, takibini yaparak derslerini devam ettireceklerdir.
-Öğretmenler ve yardımcı personel için de uzaktan mesleki gelişim programları düzenlenecek.
-4440632'den veliler ve öğrenciler süreç hakkında bilgi alabilecekler.
-Velilerimizin tavrı çok önemli. Önce kendi sağlığımıza dikkat edeceğiz ve çocuklarımızı kalabalık ortamlardan uzak tutacağız.
-Tatilin 1. Haftası çocuklar dinlenecekler ancak mutlaka okuma becerilerini geliştirecek ve öğretmenlerinin yönlendirmesi ile çocuk edebiyatı ve eserleri okunacak.
-Tüm ayrıntılar ve senaryolar yarından itibaren eba.gov.tr üzerinden açıklanacak.
-Özel okullar ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm Anaokulu ve Kreşler de tatil olacak.
-Uzaktan eğitim bugün için 1 hafta planlanıyor ama virüsün gelişim evresi doğrultusunda uzatma ve öğrencilerin sınavları da dahil olmak üzere tüm senaryolar hazır. Tatil uzayabilir de.
-Öğrencilerin öğrenme sürecidir aslolan. Yazılılar daha sonra düşünülür. Bunlarla ilgili A ve B plânlarımızın tamamı hazır.
-Tüm bu tedbirler 16 Mart Pazartesi itibariyle başlayacak, dolayısıyla bu hafta sonu tüm kurslar ve merkezi sınavlar yapılacak.