DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR.

DYK DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:

29.01.2019 312

DESTEKLEME YETİŞTİRME KURSLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:

1.13. Kurs merkezlerinde bir dersten sınıf oluşturulabilmesi için, sınıftaki öğrenci/kursiyer sayısının 10'dan az, 20'den fazla olmaması esastır.

1.16. DYK'larda açılan bir kursa, kursun açıldığı haftadan sonra öğrenci/kursiyer kaydı yapılamaz. 

1.18. 5. 6. VE 7. Sınıflar; haftalık 12 saat. 8. Sınıflar Haftalık 18 saat ders seçebilir.

1.19. DYK'lara kayıt yaptıran öğrencinin kursa devamı zorunludur. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/10' u kadar devam etmeyen öğrencinin kurs kaydı silinir.

1.20. Kurslara devamları süresince kurs disiplinini ve işleyişini bozucu hâl ve hareketleri görülen öğrenci veya kursiyerler hakkında, kayıtlı oldukları okul/kurumların ilgili mevzuatına göre işlem yapılır.

1.21. 1.ve 2. dönem örgün eğitim kurumlarında açılan kurslarda; hafta içi bir günde en fazla 2 farklı dersten toplam 4 saate kadar, hafta sonu bir günde ise en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Ancak, bir günde her bir kurs sınıfına 2 saatten fazla aynı ders konulamaz.

1.23. DYK'larda bir dersten dönemlik açılan kurs süresi 16 ders saatinden az olamaz.

2.4 Kurslar, il/ilçe komisyonunca onaylanan derslerden yeterli sayıda öğrenci/kursiyer talebi olması hâlinde açılır.

5.1. Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları, resmî/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir.

5.6. Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından tercihte bulunarak başvuru yapar.

7.5. Kursa devam eden öğrenci/kursiyer sayısının 10'un altına düşmesi durumunda, okul/kurum müdürünün teklifi ile komisyon tarafından kurs başka bir sınıfla birleştirilir veya kapatılır. Bu işlemler aynı hafta içerisinde e-kurs modülü üzerinden de kurs merkezi müdürlüğü tarafından yapılır

9.1. Yönerge hükümleri çerçevesinde kurslarda görev alan her kademedeki personel, görevlerini zamanında ve etkin olarak yerine getirmekle yükümlüdür.

10.1. Kursların denetiminden il/ilçe millî eğitim müdürlükleri sorumludur.