FEN LİSESİ NEDİR?

• Fen liseleri, fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri, matematik ve fen bilimleri alanında yüksek öğrenime hazırlar.
  • Matematik ve fen bilimleri alanlarında gereksinim duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık eder.
  • Öğrencileri araştırmaya yöneltmeyi, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ile yeni buluşlara ilgi duyanların çalışacakları ortamı ve koşulları hazırlar.
  • Yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirir.
  • Öğrencilerin bilimsel araştırma yapmalarına, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemelerine yardımcı olacak şekilde yabancı dilde iyi yetişmelerini sağlar.
  • Birinci yabancı dili İngilizce olan fen liselerinde öğrenim süresi 4 (dört) yıldır.
  • Yatılı ve karma okullardır.
  • Resmi fen liseleri ile ilgili daha detaylı bilgiye http://ogm.meb.gov.tr adresindeki 'Okullarımız' butonu tıklanarak ulaşılabilir.

17.02.2020 1152